СВЯТ

Смразяващи последни моменти на мъж, разкъсан от 200-килограмов тигър ВИДЕО 18

Човек с „мания по тигрите“ беше разкъсан до смърт от застрашена котка, след като скочи в нейния ров в зоопарк в Индия.

Максуд Кхан влязъл в заграждението с бели тигри в зоологическата градина Ню Делхи, въпреки многократните предупреждения от охраната. Ужасени зрители побързали да запишат инцидента на телефоните си, след като 22-годишният младеж се изправил очи в очи със седемгодишния Виджай.

Смразяващи кадри показват, че Виджай се взира в котката в продължение на 15 минути.

 Но когато свидетелите започват да крещят и да го замерят с камъни в опит да отвлекат вниманието на тигъра, той хваща Кхан за врата и го завлича в леговището си.

Свидетел каза, че се е втурнал към заграждението, след като е чул писъци, за да види Кхан, заключен в челюстите на тигъра, „гърчещ се от болка“.

1500 лева Бонус за Онлайн Казино Игри!

„Той продължи да страда през следващите 10-15 минути, но никой не му помогна“, добавиха те.

Друг каза: „Когато тигърът се приближи, той стисна ръце и сякаш се молеше. Тигърът го наблюдаваше внимателно в продължение на 15 минути.“

Служители на зоологическата градина казаха, че през това време пазачът на заграждението с тигри е алармирал и е изпратил спешно съобщение по радиостанцията. И все пак свидетели казаха, че са отнели между 15 и 20 минути на допълнителния персонал на зоологическата градина да пристигне на мястото. Тогава вече било твърде късно.

В крайна сметка властите преместили тигъра в малка клетка вътре в заграждението. Тялото на Кхан било е извадено два часа след фаталната атака.

При инцидента през 2014 г. говорителят на Националния зоологически парк Рияз Ахмед Хан казва: „Въпреки многократните предупреждения, че не трябва да се приближава твърде много до външната ограда, мъжът в крайна сметка се изкачил през висока до коленете ограда и малки живи плетове, след което скочил във високия 18 фута защитен ров.“

По-късно правителството посочва, че вината е на 22-годишния младеж, тъй като той се е противопоставил на предупрежденията и е скочил в заграждението.

Докладът от разследването на комисия, назначена от Централния орган на зоологическата градина, гласи: „Комисията е на мнение, че Максуд е попаднал в заграждението с белите тигри само поради манията си по тигрите…“

В него се добавя: „Максуд влезе в заграждението на тигрите сам, като се противопостави на табелите и устното предупреждение, дадено от персонала по сигурността.“

След трагедията броят на посетителите в зоологическата градина в Делхи нарасна, тъй като членове на обществеността се стичаха, за да зърнат тигъра убиец.

ПРОЧЕТИ

Back to top button