СВЯТ

Става страшно за Алла Пугачова, вкарват я в списък за…

Най-известната и успяла певица на бившия СССР и Русия Алла Пугачова съвсем скоро ще влезе в списъка на чужди агенти.

Там са много други от най-талантливите и независими от ресурсната икономика руснаци, което им позволява открито да критикуват президента Владимир Путин.

Най-великият руски шахматист Гари Каспаров дори беше обявен за „терорист и екстремист“ преди няколко седмици.

Ръководителят на Федералния проект за сигурност и борба с корупцията Виталий Бородин заяви, че Генералната прокуратура е започнала процедура за признаване на певицата Алла Пугачова като чужд агент.

„Приятели, споделям много важна новина. От Генералната прокуратура на Руската федерация дойде отговор на моето обжалване. 

Започна процедурата за признаване на Алла Пугачова като чуждестранен агент, прокуратурата иска от Министерството на правосъдието на Руската федерация да признае Пугачова за чуждестранен агент. 

Надявам се регулаторните органи да сложат край на този въпрос, приятен ден на всички“, написа Бородин в канала си в Telegram.

В допълнение към Алла Пугачева, той поиска да започне проверки срещу Лия Ахеджакова, Диана Арбенина, Валери Меладзе, Данила Козловски. Бородин също беше загрижен за позицията им по отношение на специалната военна операция в Украйна.

ПРОЧЕТИ

Back to top button