СВЯТ

Страшен скандал с канцлера на Австрия, засегна бедните ВИДЕО

Канцлерът на Австрия Карл Нехамер попадна в центъра на бурен скандал, след като в медиите се появи видео, в което той критикува родителите, които допускат децата им да се хранят в световната верига за бързо хранене „Макдоналдс“, пише германският вестник „Билд“.

„Какво не е наред с тези родители? Нали знаете, че това е най-евтината храна в Австрия? Нездравословно е, но евтино. Един хамбургер в „Макдоналдс“ струва само 1,40 евро“, казва Нехамер във видеото, което „очевидно не е било предназначено за публикуване“, обяснява изданието.

Атака

Лидерът на австрийските социалдемократи Андреас Баблер се възползва от ситуацията, за да атакува своя политически опонент.

„Осмиването на хора, страдащи от бедност, не прави никого щастлив. Бедните хора също имат достойнство и това трябва да се уважава“, коментира Баблер изказването на канцера.

Политологът Петер Филцмайер на свой ред отбеляза по австрийската телевизия, че Нехамер се е изказал „определено не в стила на държавник“.

Самият австрийски канцлер подчерта, че с думите си е искал само да напомни на родителите колко е важно да се грижат за децата си.

ПРОЧЕТИ

Back to top button