СВЯТ

Това ще бъде най-високата сграда в САЩ ВИДЕО

Планът за построяването на най-високата сграда в САЩ се оформя и тя ще се издигне не в Ню Йорк, както се смяташе първоначално, а в Оклахома.

Bricktown Tower ще бъде висока приблизително 582 м. Това ще бъде петата най-висока сграда в света. Структурата ще има три кули, всяка с височина около 105 метра, и четвърта кула, която ще се издига на 582 м, доминираща над Оклахома Сити.

Плановете включват 1776 жилищни помещения, два хотела Hyatt, апартаменти и 110 000 квадратни фута площ за търговско и обществено ползване, съобщава американското издание NY Post.

На горните етажи на свръхвисоката кула ще има ресторант и бар, както и площадка за наблюдение. Оклахома има население от 680 000 души според последното преброяване от 2020 г.

Начален Бонус до 1500 лв. за Онлайн Казино Игри от efbet!

„Символичната височина от 1907 фута е в чест на годината (1907), в която Оклахома стана 46-ият щат на Съединените американски щати“, казват в изявление от Matteson Capital, която ще поеме строителството заедно с AO Partner.

Двете компании чакат разрешение от властите за изграждането на този небостъргач. Сроковете за строителство не са обявени.

В момента One World Trade Center е най-високата сграда в САЩ 

One World Trade Centerе комплекс от сгради в Манхатън, Ню Йорк, който е издигнат в памет на бившия комплекс на Световния търговски център, разрушен при терористичните атаки от 2001 г. Комплексът има седем сгради, всяка наречена на бившите сгради на Световния търговски център.

Най-висока е кулата One World Trade Center, известна още като Кулата на свободата или One World Observatory – с височина 541,3 m. На мястото на кулите близнаци на Световния търговски център (WTC) в момента има паметник, издигнат в памет на жертвите, загинали на 11 септември 2001 г.

ПРОЧЕТИ

Back to top button