СВЯТ

Удивителен случай: Намериха смартфон, паднал от самолета с откъсната врата от 5 км височина СНИМКИ

В мрежата продължава да се обсъжда случая с пътническия Боинг в САЩ, който загуби част от фюзелажа по време на полет. По време на полета вратата на аварийния изход на Boeing 737 MAX 9 е буквално изтръгната.

Същевремено стана ясно, че е открит iPhone на един от пътниците от самолета, пише Newsweek. Жителят на Орегон Джонатан Бейтс намерил телефона, паднал отстрани на пътя.

Изненадващо, но след летене почти 5 км надолу, устройството почти няма никакви повреди: останал е работещ и няма драскотина на екрана.

Американецът публикува новината на страницата си в социалната мрежа X* (бившия Twitter). Той казва, че смартфонът е превключен на самолетен режим и е почти наполовина зареден. Освен това телефонът е отворен към страницата за получаване на багаж, което показва, че е принадлежал на пътник от самолета с изтръгната врата.

Не се съобщава кой модел iPhone се е оказал толкова издръжлив.

Отбелязва се, че гъстите храсти, в които е паднал, биха могли да омекотят „приземяването“ на смартфона. По един или друг начин този прецедент доказва способността на смартфона да оцелее при падане от голяма височина върху сравнително мека повърхност.

„Оцелял след падане от 16 000 фута (4800 хиляди метра) напълно невредим!“ – изненадва се Бейтс.

Американецът е разказал за откритието и на специалисти от Националния борд по безопасност на транспорта (NTSB).

ПРОЧЕТИ

Back to top button