СВЯТ

Хипопотам разкъса на парчета пазач в зоопарк и нарани колегата му

В Индия хипопотам нападна двама пазачи в зоопарка в щата Утар Прадеш, съобщава The Indian Express. Инцидентът е станал в зоологическата градина в Лакнау.

Служителите на зоопарка Сурадж и Раджу влезли в клетката на хипопотама, за да я почистят. Животното нападнало двамата мъже по време на работа.

Хипопотамът наранил Раджу, който в крайна сметка успял да избяга. Сурадж бил разкъсан на място от животното.

Други гледачи веднага затворили хипопотама в отделна клетка. Известно е, че животното е прехвърлено в Лакнау от друга зоологическа градина няколко дни преди инцидента. Сурадж е работил в зоологическата градина в Лакнау повече от 10 години, бил е женен и има дъщеря.

Директорът на зоологическата градина Адити Шарма е казал, че в момента тече разследване на инцидента. В интервю за Hindustan Times тя обяснява, че хипопотамът е бил държан в три клетки.

Едната е била предназначена за показване на животното на посетители, във втората е хранено, а в третата е отивал при чистене. Сега служителите на зоопарка се опитват да разберат защо вратата на последната клетка не е била заключена.

Хипопотамите се считат за един от най-опасните животински видове на планетата: те имат най-големите зъби от всички сухоземни бозайници.

Нападенията им в Африка отнемат повече животи от всяко друго животно на този континент – средно по три хиляди годишно. За сравнение: атаките на слонове са смъртоносни за 500 души, крокодили – за 300 и лъвове – за 200 души.

Превод и редакция

ПРОЧЕТИ

Back to top button