СВЯТ

Юруш: На това място в Европа вече се къпят в морето

„Време е за плаж!“ С този израз се подканят този уикенд на най-топлото място в Европа – Южна Испания. Температурите на места достигнаха до 30.7 градуса.

Това накара хората да сложат банските и да се изкъпят в морето.

Въпреки че водата е студена, това не попречи на ентусиастите да направят първите бани за годината, информира glasnews.bg.
 
Топло и слънчево време, безветрие, вълни, плаж. Изглежда като мираж през януари, но за хората в Южна Испания не е. Десетки хора решиха да излязат на плаж днес, за да се насадят на приятното време и да прекарат време с любими хора на открито. 
 

В Южна Испания на крайбрежната алея на един от курортите на Коста дел Сол – Марбея, хората се разхождат напълно спокойно. Те са на всякаква възраст и използват хубавото време, за да направят крос или тренират във фитнесите на открито. Някои дори плуват в традиционно студените морски води. Топлото време обаче привлича като магнит хората на пясъка.

Марбея е морски курортен град в Андалусия, Испания. Намира се на брега на Средиземно море под връх Ла Конча. През 2000 г. градът има население от 98 823 жители, а през 2004 г. – 116 234.

Марбея е главен морски комплекс на Коста дел Сол. Градът е известен с това, че е често посещаван от богати и известни личности, също така и с това, че е любима дестинация на заможни туристи от северна Европа, особено от Великобритания, Ирландия и Германия. В близост до града има множество голф игрища.

От Марбея лесно се достига с автобус до места като Малага и Алхесирас. До града също достига и магистрала А7, а най-близкото летище е в Малага.

Археологически проучвания са били направении в планините около Марбея. Намерени са останки финикийски и картагенски древни градове в местността Рио Реал. В римски времена градът е наричан още Салдуба.

По времето когато градът е бил под ислямска власт, е бил построен замък обграден със защитна стена.

През четиридесетте години на 20 век Марбея е бил само малко село с 900 жители. През 1954 г. принц Макс Егон цу Хохенлох-Лангенбург отворил хотел-клуб „Марбея“, който въпреки името си е бил далеч от големите луксозни комплекси.

Бил е традиционен комплекс с ниски къщички, разположени между 23 000 дървета. Скоро той убедил и други знатни европейски семейства да се преместят в Марбея и да се насладят на не чак толкова големия лукс. През 1974 г. принц Файд пристигнал в града след като „разбил“ банката на казино Монте Карло.

ПРОЧЕТИ

Back to top button