ЛАЙФСТАЙЛ

“Ергенът“ Евгени призна за проблеми и паник атаки заради…

Доскорошният най-желан тв ерген Евгени Генчев уж изглеждаше спокоен и уравновесен по време на целия сезон, въпреки искрите, които често прехвърчаха около него от настойчивите дами, борещи се с всякакви средста за вниманието му.

Оказва се обаче, че пианистът със световна слава не винаги е бил толкова спокоен. Нещо повече – имал е проблеми, които са го довели до паник атаки, става ясно от негово скорошно признание в социалните мрежи. От психологическата клопка, в която бил изпаднал в този период, го извадили заниманията с йога.

„Откакто практикувам йога, се създаде много по-стабилна основа, която дава голям баланс“, сподели Евгени в мрежата и призна, че е бил близо до паник атаки, от каквито напоследък масово се оплакват популярните хора, особено тези, които се занимават с изкуство. Музикантът не разкри конкретно на какво са се дължали проблемите му, но всички лекари обясняват, че те се появяват като следствие от прекомерен стрес, умствена и емоционална преумора.

За Евгени е известно, че още от малко дете е седял денонощно зад пианото, за да се учи и усъвършенства. Учил е и със стипендия в Кралската музикална академия в Лондон, но не е разполагал с никакви други средства, освен с базовите разходи, които му били отпуснати. Живеел в мизерна квартира и му се налагало да пътува с часове до академията. Затова си поставил за цел да стане много добър музикант, за да се спаси от бедността.

Случвало се да свири по 15-16 часа на ден. Спял много малко. Още в музикалното училище в Пловдив, което и завършил, посвещавал на пианото си между 6 и 8 часа всеки ден, а после репетициите станали още по-дълги. „В академията – от 8 часа нагоре, като съм стигал до 15-16 часа на ден. За някои неща няма кой да свърши работата вместо теб. Ти си този, който излиза на сцената, така че всичко зависи от това колко труд и време си вложил. Приемай пълна отговорност – това е нагласата“, обяснява философията си Генчев.

Нагласите и амбициите му обаче, му докарали здравословни проблеми. С паник атаките музикантът признава, че се е преборил благодарение на йогата, но имал и оплаквания, свързани със стомаха и червата. Заради тях станал вегетарианец.

„Бях направил едно пречистване за 40 дена заради проблем с храносмилането и разни други неща. След това месото започна да ми идва в повече. Започнах едно по едно да ги махам от менюто и в рамките на 6 месеца спрях напълно месо и риба. Това беше преди 4 години”, разкрива още той. А към днешна дата поддържа здравето си с хранителен режим и редовни тренировки. Доскоро спортувал почти всеки ден – 5 или 6 пъти седмично. В момента обаче бил контузен и си почивал, докато се възстанови. 

След финала на „Ергенът“ Евгени планира да направи три концерта в България – в Пловдив, Бургас и Варна, но е категоричен, че в плановете му не е включена София – поне засега, а защо е така, все още не става ясно.

ПРОЧЕТИ

Back to top button