СВЯТ

Четири месеца не се стъмва в една част на Европа ВИДЕО

Четири месеца не се стъмва в една част на Европа. Това природно явление се случва в Норвегия между 20 април и 22 август всяка година заради наклона на земната ос. През този период слънцето не залязва под хоризонта, а непрекъснато кръжи от едната страна на небето до другата, а в районите, засегнати от това явление, се провеждат множество фестивали и различни дейности като среднощен голф.

Невероятни гледки могат да се видят в райони близо до Арктическия кръг, като Финмарк, Тромс, Лофотен и Вестеролен, Хелгеланд, Будьо и Салтен, но истинската магия се случва в Шпицберген, регионът с най-дългите периоди на среднощно слънце.

Тръпката е навсякъде с efbet.com
 

Това е група острови в Северния ледовит океан, разположени приблизително на половината път от Норвегия до Северния полюс. Там слънцето грее непрекъснато през цялото лято, което превръща архипелага в мечтана дестинация за любителите на фотографията. Освен това архипелагът е най-голямото местообитание за полярни мечки и много туристи избират да изследват по-отдалечени острови и да наблюдават дивата природа.

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button