СВЯТ

Дуда: Путин никога не е губил нито една война, не му се смейте на старите танкове

Полският президент Анджей Дуда

 призова да не се избързва с обявяването на загубата на Русия във войната срещу Украйна. 

Това каза Дуда в разговор с изпълнителния директор на Dow Jones, издател на The Wall Street Journal Алмар Латур.

„Днес те казват, че Владимир Путин е загубил войната и неговото поражение е, че Финландия се присъедини към НАТО, въпреки че дълги години финландският народ се колебаеше дали да се откаже от неутралитета. Дами и господа, Владимир Путин не е загубил нито една война“, каза Дуда .

Полският лидер отбеляза, че се надява Путин да загуби, но „сега имаме ситуация, в която руският валяк смазва Украйна, стотици хора умират на фронта всеки ден, докато руснаците са повече от 100 милиона, а украинците са по-малко от 40 милиона“.

„Само тази разлика показва кой има предимство тук. За руснаците един човешки живот не означава нищо, за украинците всеки живот е ценен като злато.

Те са различни култури. Русия е ядрена суперсила, има огромни запаси от оръжия – защо ние се смеем, че вади танкове от 60-те години на миналия век, когато всеки танк тежи 50-60 т. Ако тръгне, ще смачка всичко по пътя си, независимо дали е модерен или не“, каза той. 

Дуда също подчерта, че Путин ще загуби, когато руската армия е изтласкана извън международно признатите граници на Украйна. 

Междувременно Русия се мобилизира все повече и повече, икономиката й преминава на военна основа.

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button

����� ������

�������� �� ����

������ �� �������