ЗДРАВЕ

Крем с тестостерон пази от сърдечна недостатъчност

Учени от САЩ се опитват да изяснят дали наистина може крем за кожа да предотврати сърдечна недостатъчност при жените. Твърди се, че в такъв крем, за да се постигне даден ефект, е нужно да се добавя тестостерон.

Сърдечната недостатъчност е глобален проблем за здравеопазването. Има форма на сърдечна недостатъчност, която се среща три пъти по-често при жените, и то на възраст от 55 до 64 години, тя се наблюдава четири пъти по-често.

Именно през този период в организма на жената е най-ниската концентрация на тестостерон. И ето, че сега учени от САЩ са решили да разширят медицинските познания за ролята на половите хормони, включително тестостерона, по отношение на физическото и психическото здраве на жените в постменопауза.

Промяната на количествата на половите хормони при климакс могат да провокират тежки симптоми у някои жени и да предизвикат сериозни последствия за здравето на сърцето в дългосрочна перспектива.

При опити с животни е доказано, че ниското ниво на тестостерон провокира сърдечна недостатъчност от тази форма, за която става дума. Следователно, може да се предположи, че повишаването на нивото на тестостерона ще предотврати тази коварна патология.

Преди известно време в САЩ са одобрили крем за кожа с тестостерон за жени в постменопауза, които страдат от сексуална дисфункция. Този крем не оказва негативно въздействие на здравото сърце. Затова сега изследователи опитват да изяснят дали той защитава сърцето.

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button