ЗДРАВЕ

Никога не правете това с косата си!

Фризьорът-колорист Оксана Королева изброи популярни грешки, които дамите често правят при грижата за косата си. Ако имате цъфнали краища, а самата коса е суха и чуплива, това не означава, че имате лоша генетика. Най-вероятно не се грижите правилно за косата си.

„Много хора не осъзнават колко важен е добрият гребен.

При разресване можете да нанесете увреждане на косата си, сравнимо по мащаб с увреждането от горещи стайлери. Неспазването на прости правила води до прекъсване на влакната вътре в структурата на нишките. Оттук и неравномерните, нацепени краища и бавен растеж на косата“, обяснява специалистът.

Друга голяма грешка е да си легнете с мокра коса. Например, защо отново трябва да бъдат изложени на топлина със сешоар? Всъщност под въздействието на влагата косата ни става по-крехка и чуплива. По същата причина експертът не препоръчва разресване на мокра коса.

Не бъдете твърде мързеливи да изсушите косата си със сешоар, разбира се, не горещ, а топъл. И ще има повече ползи за косата, а прическата сутрин е гарантирана.

Злоупотребата с маски е друг бич. Всичко трябва да бъде умерено, включително продуктите за грижа. Опитвайки се да подобрят косата си, мнозина ги „хранят“ с подхранващи маски няколко пъти седмично. В резултат на това мастните жлези на скалпа се провалят, порите се запушват, а изобилието от хранителни вещества прави косата тежка и сякаш замърсена.

Също така трябва да знаете как да миете косата си правилно. Не изцеждайте косата си, когато я измиете. По това време вие ​​ги наранявате и разкъсвате, без да забележите сами. Същото и с избърсването – нежно попийте косата, а не с три кърпи. И накрая. Винаги избирайте шампоан, който отговаря на вашия тип скалп./Zdrave.to

ПРОЧЕТИ

Back to top button