СВЯТ

Съветник на Зеленски направи най-тежкото признание за Бахмут ВИДЕО

Украйна контролира вече само една трета от град Бахмут, сцена на особено ожесточени и кървави сражения от месеци насам в Източна Украйна. Това заяви Сергий Лешченко, съветник на украинското президентство, предаде Франс прес.

„Една трета от Бахмут е контролирана от Украйна, както установиха международните наблюдатели“, заяви той по време на брифинг, разпространен в акаунта на президентството в Телеграм.

Съветникът обаче опроверга, че градът е обкръжен от руските сили, както неотдавна каза проруски ръководен представител в Източна Украйна, предаде БТА.

Шефът на частната военна компания „Вагнер“ Евгений Пригожин пък заяви на 20 март, че неговите хора, които са на първа линия в тази битка, контролират около 70 процента от Бахмут.

Украинските анализатори отбелязаха че ЧВК „Вагнер“ променят тактиката – концентрират сили и щурмуват слабите звена:

„Руснаците атакуват в районите на Ивановско и Хромово, както и в самия Бахмут. Ситуацията е трудна, градската битка е много интензивна. Вероятно са решили да се съсредоточат върху изтласкването на частите на ВСУ от града чрез преки градски битки.

Непрекъснато укрепват силите си за извършване на решителни атаки. Освен това атакуват Минковка и Богдановка, опитвайки се да пробият отбраната на Въоръжените сили на Украйна“, казват специалистите. 

В същото време, бойци от ЧВК „Вагнер“ показаха видео със заловени бойци от ВСУ от Бахмут. След поредния щурм, военните кореспонденти обявиха, че са унищожени вражеските украински сили, които са отказали да се предадат.

„Тези, които благоразумно сложиха оръжие, не само, че спасиха живота си, но и по-късно ще бъдат разменени“, гласи съобщението на „музикантите“.

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button

����� ������

�������� �� ����

������ �� �������