СВЯТ

Ужасяващо: Разсеяни лекари скопиха Хорхе, вместо да оперират жлъчката му СНИМКА

Лекари объркали диагнозата на клетник, който отишъл да се подложи на операция на жлъчката, но си тръгнал от болницата с вазектомия.

41-годишният аржентинец Хорхе Басе разказа пред местната преса как миналата седмица в сряда отишъл в държавната болница в Кордоба, за отстраняване на жлъчния мехур, но сбъркали диагнозата му.

От болницата обясняват, че допуснали грешката, тъй като операцията на Басе е била отложена с 24 часа до деня, в който в лечебното заведение се насрочват вазектомии.

„Имам три пораснали момчета, които вече са големи, но мечтаех да имам момиче“, заяви Бесе наскоро в телевизионно интервю.

„Чувствам се толкова ядосан и безпомощен. Не мога да разбера как са допуснали такава грешка, след като в медицинските ми документи е написано, че трябва да ме оперират от жлъчен мехур. Бих искал да намеря решение, но това, което ми предлагат здравните специалисти, е изкуствено оплождане, ако искам да стана баща на още едно дете“, разказа още той.

Адвокатът на Бесе, Диего Ларей, казва, че клиентът му искал да сложи край на живота си след като се е събудил от упойката и разбрал какво се е случило.

В крайна сметка болницата е направила операция на жлъчния мехур същия ден.

„Тази операция трябваше да се извърши миналия вторник, но беше пренасрочена за следващия ден в 9 ч. сутринта. Когато клиентът ми пристигна в болницата, не го попитаха нищо, което да го изненада.

Облякоха му престилката и го заведоха в операционната. Медицинска сестра му съобщи за допусната грешка, когато той се събуди от упойката.

Очевидно объркването е станало, защото в сряда в болницата не се правят операции на жлъчен мехур и той по погрешка се е оказал в списъка на хората за вазектомия“, разясни лекарят, извършил операцията.

ПРОЧЕТИ

Back to top button