РЕЦЕПТИ

Сашка Васева: Върнах си красотата – от 40 станах 80 кила! Песните ми вече ще са в унисон с всемирното пречистване

Сашка Васева пак е весела и жизнена, каквато беше, преди да я сполетят коварни здравословни проблеми. Дупнишката Мадона дори вече блести с холивудска усмивка, стана ясно от участието й на „Пирин фолк 2023”. На фестивала в Сандански фолк легендата спечели куп награди, а с шумни аплаузи я възнагради лично президентът на републиката Румен Радев.

„След двете операции, които ми направиха в Германия заради тумор в мозъка, имах несгоди с резците. При първа възможност отидох в клиниката, където са изпипвали захапките на Благой Георгиев, Веселин Маринов, Силвия Кацарова, Наталия Симеонова, Азис, Криско и още куп известни изпълнители. Даже и Силвестър Сталоун е ходил там, когато е снимал в България”, обясни певицата на „Левовете в марки” пред наш репортер. За читателите на „Уикенд” тя сподели и други любопитни подробности от житието си, а обяви и че й предстои финална лъчетерапия, с която ще пребори рака си завинаги.

 

– Сашке, как се чувствахте на сцената на „Пирин фолк 2023”? Именно от този фестивал преди 30 години започна вашата звездна кариера…

– Стъпването на тази сцена за мен е съкровено. През 1993-та изгрях именно там и кариерата ми тръгна нагоре. Сега видях, че публиката още ме обича. Докато се поздравявах с президентшата, чух президентът Румен Радев да казва на съпруга ми: „Обещай ми да се грижиш за нея. Благодаря ти, че го правиш така добре. Трябва да направим всичко възможно Сашка да е здрава и да пее на хората. Тя повдига националния дух. Патриот е и с честно сърце!”. Разплаках се от думите му.

Песента „Боже мили”, която изпълних в дует с Юлиян Асенов, е написана специално за мен. Текстът е отражение на душата ми. Миналата година Юлиян е гледал мое телевизионно интервю, в което казвам, че мечтая някой да ми подари песен и че най-голямото ми желание е да пея. Тестът и музиката са негови, аранжиментът е на Светослав Лобошки. Чрез съпруга ми Христо се свърза с мен, когато бях в Германия, и предложи да изпеем заедно „Боже мили”. Чувайки я, веднага я харесах. Прибирайки се в България, отидохме и я записахме в студио.

Ще стане ли хит като „Георги”?

– С „Боже мили” стъпвам на друг път, различен. Песента е патриотична. Тя е и своеобразно ново начало за мен. Преди години музиката беше в тон с друго време, нямахме своя собствена, слушаше се македонска и сръбска. Променена съм след битката с тумора в мозъка. Песните ми вече ще бъдат в духа на всемирното пречистване, което тече в момента. Хората трябва да знаят, че сега има бърза карма и всеки, който прави лошо, ще бъде наказан веднага, докато е тук, на земята, а няма да чака прераждането си.

– Какви са бъдещите ви планове?

– Отидох на фестивала „Пирин фолк” не за награди и слава – това вече не ме блазни. Отидох, защото исках да пея и за да направя пак енергиен мост между публиката и мен самата. Хората усетиха със сърцата си „Мили боже”. Сълзите в очите им си обяснявам и с това, че може би свързват песента и с моята нелека съдба – по-специално с тумора в мозъка ми. Благодаря на Господ, че съм жива. С него преминах през огън и вода, както пея и в песента. Беше много страшно, но с божията воля успях да се справя и продължавам да се боря.

Бих искала да участвам и в „Стани богат” при Михаил Билалов, за да видя до каква степен съм възстановила умствените ми възможности след лечението.

– Докъде стигна лечението ви в Германия?

– Направиха ми две операции. През септември трябва да започна и лъчетерапия в Германия, която ще продължи два месеца. Лекарите казват, че това е завършителният етап. Искат да са сигурни, че след това няма да има никакво развитие на рака. Процедурата е драстична, не е никак безобидна, но поне няма да ми правят химиотерапия. Туморът ми е доброкачествен и не се предвижда такова лечение.

Битката ми продължава. Най-големият ми проблем е, че не виждам, че загубих зрението си заради рака. Сега различавам само силуети, всичко друго ми е мъгла. Очаквам да стане чудо и да прогледна.

– Каква е сумата, която платихте за лечението в Германия?

– Не мога да ви кажа точната сума. Съпругът ми Христо се грижи за всичко. В болницата говорят на немски и дори не ги разбирам. Знам, че някои от приятелите на мъжа ми са ни подкрепили финансово и сърдечно им благодаря. Слава богу, той се справи. Като в мъгла са ми двете операции. Страх, стрес, напрежение… Едната е продължила 12 часа. През цялото време Бог ме е носил на ръце. Не е в човешките възможности всичко, което преживях, но имам дух и ще се боря.

– Имате нови зъби. Как се чувствате с тях?

– Съпругът ми е в много добри отношения с клиниката на д-р Павлова в София. Лекарката и Христо решиха, че трябва да съм в топ форма във всяко едно отношение. Д-р Павлова е благородна дама и добър специалист, който направи страхотен жест към мен. Изцяло за нейна сметка са ми зъбите и забележителната усмивка. Това ми върна и самочувствието. Вече приличам на себе си и се чувствам добре. След лечението на тумора имах доста поражения.

– Косата ви порасна ли, или си поставяте екстеншъни?

– След операцията ми беше обръсната половината глава. Порасна косата, вече е до кръста. На „Пирин фолк” бях добавила малко допълнително към моята.

– Спортувате ли след операциите?

– Вече ми позволяват, но не съм много активна. През 2022 г. участвах на „Пирин фолк” и бях 40 кг с мокри дрехи. Бях слаба и немощна, а сега съм 80 кг. За мен това е радостно, означава, че оздравителният процес е активен. Близки дори ми казаха, че изглеждам здрава и блестяща. Попаднах и на коментари, че съм си слагала филъри и ботокс. Нищо подобно, просто напълнях и се оказа, че излишните кила са хубост. Жената е красива, когато има пищност. Никой не харесва закачалки. Все пак обаче трябва да се взема в ръце и да стана 60 кг.

– От 24 г. сте със съпруга ви Христо. Кризи и трудни моменти имали ли сте?

– Много трудни моменти сме имали. Отношенията ни са били на приливи и отливи. Вилнееха страхотни бури, след които идваше период на затишие и отново се събирахме. Важното е, че останахме семейство и не се разделихме. Никога не съм се развеждала със съпруга ми, както се е писало. Била съм много непокорна мома, но Христо с неговия благ характер изтърпяваше моето настроение и си останахме заедно. Мъжът ми знаеше как да балансира. Ако ли не, може би досега да сме се развели…

Той не позволи моята емоционалност да разруши и затрие брака ни. Винаги ми хващаше навреме юздите и спасяваше семейството ни. По китайския календар съм Огнен кон и трябва да си призная, че преди години бях доста трудна за усмиряване. Съпругът ми и днес се грижи най-всеотдайно за мен. Остана до мен въпреки всичко, беше с мен и в най-трудния момент. Сега, след като съм премислила поведението си, мога откровено да кажа, че съм допускала куп грешки в музиката и в отношенията с най-близките.

– Какво работи съпругът ви?

– От 2 години няма възможност да работи нищо, за съжаление. Непрекъснато е с мен. Преди това имаше редица бизнеси, които се наложи да спре заради състоянието ми – поредният жест, който направи заради мен. Той е първият вносител на гумите „Мишлен” в България – още в началото на 90-те бе техен официален партньор, преди те да си открият офис в новия век. Преди години, когато отиде в Германия, отвори търговска кантора. Начинанията му в бизнеса винаги са били успешни.

– Щом приключи лечението, ще се приберете ли за постоянно в България?

– Всичко зависи от Христо. Моето желание е да се приберем. Докато сме в чужбина, баща ми редовно идва да наглежда дома ни.

– Синът и дъщеря ви как са?

– Дъщеря ни учи в Германия. Синът е втора година студент по икономика в НБУ.

– Поддържате ли връзка с кумовете си Наско Сираков и Илиана Раева?

– През годините намаляха контактите ни, но сме в добри отношения. Обичаме се с тях. Духовно си принадлежим. Илиана също е много духовен човек. Не е случайно, че реших именно те с Наско да са ни кумове. Гордея се с избора си.

Източник: Вкусни Кулирнари Рецепти

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button