ЗДРАВЕРЕЦЕПТИ

Рецепти за прочистване на кръвоносните съдове

Лек с чесън и лимон

Състав:

6 броя големи тънки лимона

5 средни глави чесън

1 чаша мед 

2,5 литра топла преварена вода 

Начин на приготвяне:

Смелете лимоните и чесъна, разбъркайте в трилитров буркан. Добавете меда и отново разбъркайте сместа. Долейте буркана с вода догоре и затворете. Дръжте го на хладно място в продължение на три дни.

Приемайте по половин чаша, два пъти дневно, в продължение на месец, сутрин – на гладно и вечер – час преди лягане.

Добре е кръвоносните съдове да се прочистват с тази смес ежегодно – пролет и есен.

Рецепта с боровинки и чесън

 Състав:

1 кг боровинки, пресни или замразени 

0,5 литра мед 

1 чаша див лук 

Начин на приготвяне:

Смелете всички компоненти с пасатор и ги смесете в стъклен съд. Останете на място, защитено от ярка светлина, най-малко дванадесет часа. Приемайте по две, до три супени лъжици от сместа, преди хранене, два пъти на ден, в продължение на месец, сутрин – на гладно и вечер – час преди лягане.

Рецепта със зехтин

Състав:

1 чаша необработен зехтин 

1 чаша мед от елда

1 чаша лимонов сок 

Начин на приготвяне:

Смесете съставките и разбийте до получаване на еднородна емулсия. Яжте по 1 супена лъжица всеки ден на гладно. Използва се за ефективно прочистване на капилярите на мозъка в продължение на три месеца.

Забележка

Диабетиците не бива да използват пчеларски продукти като лечебно средство. Трябва да се внимава в използването на рецепти с мед също така от хора с хронични заболявания на стомашно-чревния тракт и бъбреците, както и при хипотония и екзема, тъй като е възможно те да се обострят. Не злоупотребявайте с пчелни продукти и ако сте бременна или кърмите, както и при деца под петгодишна възраст.

Рецепта с лук

Състав:

1 чаша сок от лук 

1 чаша течен мед 

Начин на приготвяне:

Смесете сока от лук с меда. Пийте по супена лъжица, два пъти на ден за прочистване на кръвоносните съдове и лечение на атеросклероза.

ПРОЧЕТИ

Back to top button