ЗДРАВЕ

Билкар каза как да разпознаете лошия чай: Ако го залеете с гореща вода и се случи това, веднага го хвърлете

Чаят е здравословна напитка, която може да помогне за успокояване на всичко – от болка и възпаление до дразнещо гърло. Обикновено го консумираме когато усетим неразположение или искаме да се стоплим, но всъщност той може да се пие по всяко време, стига да обичате отварата.

В последните години стана и доста популярен студеният чай. Истината е, че билковите чайове съществуват от векове.

Те са вкусен и лесен начин да увеличите приема си на течности и да промъкнете още някои допълнителни хранителни вещества в тялото си.

Освен тях има и плодови, и какви ли още не други видове. В същото време обаче на пазара има и много стоки, които се предлагат за чай, а всъщност нямат нищо общо с представата ни за него. 

Ако редовно пиете чай, то тогава трябва да знаете как да разпознаете истинския.

„Купените чайове не могат да се сравняват с натуралните. Вземете една торбичка и я разрежете, ще видите, че вътре има всичко друго, но много малко количество чай.

Берат всичко (корен, цвят, стъбло, лист.а..), слагат изкуствен прах, така че като го сложиш в гореща вода, веднага пуска цвят. Това е изкуствен цвят – обяснява билкарят Раде от Паракин.

Той съветва хората да избягват изкуствено оцветени чайове, т.е. тези от торбички и да използват натурални, за които знаят къде са набрани и какво съдържат./  и във Фейсбук

ПРОЧЕТИ

Back to top button