ЗДРАВЕ

Внимавайте с кокосовото масло, опасно е за сърцето

При проверка в интернет ще ви се появят множество статии, препоръчващи кокосово масло за всичко – от подобряване на паметта до подобряване на здравето на сърцето.

Експертите от Mayo Clinic предупреждават купувачите да внимават, особено когато става дума за кокосово масло и вашето сърце.

„Полезно е за кожата ви, не е добре за тялото ви.“

Кардиологът д-р Стивън Копеки казва, че кокосовото масло не е добро за здравето на сърцето, защото повишава лошия холестерол.

„Има проучване, което разглежда влиянието на маслото, свинска мас, говеждо или кокосово масло. Коя храна повишава най-много лошия ви холестерол? Можете ли да познаете? Кокосовото масло.

Как едно растение може да е по-лошо от животинската мазнина?

„Знаем, че кокосовото масло е много наситена мазнина. Въпреки че расте от земята, нищо, което расте от земята, няма холестерол в себе си. Това са наситени мазнини, които се превръщат в холестерол.“

Д-р Копецки казва, че кокосовата вода е добра, както и случайните люспи върху салати или десерти. Но избягвайте кокосовото масло. „Не яж това. Това наистина повишава лошия ви холестерол“, предупреждава той./Zdrave.to

ПРОЧЕТИ

Back to top button