ЗДРАВЕ

Коса като от реклама благодарение на… горчицата

Използва се в кухни по целия свят, има пикантен вкус, предлага се в електриково жълто и кафяво, и може да се изненадате да научите, че горчицата има повече приложения от това да я консумирате с храната.

Горчицата успокоява болките в гърлото и възпаленията, а можете да си направите чудесна гаргара с половин чаша гореща вода и по 1 супена лъжица горчица, сол, лимонов сок и мед.

Може това средство да не е много добро на вкус, но ще помогне на гърлото ви да се почувства по-добре!

Тези противовъзпалителни ефекти са полезни и за успокояване на болки в мускулите (направете синапена лепенка, която се нанася директно върху областта) или след изплакване с хладка вода, нанесете горчица върху изгарянето, за да забавите подуването и образуването на мехури.

Горчицата на прах има мощни почистващи свойства.

Поръсете я върху мазен или мръсен тиган, и използвайте влажна гъба, за да създадете паста, която може да се използва за отстраняване на мазнини и мръсотия. Горчицата абсорбира мазнината.

Това може да изглежда странно, защото горчицата има силна миризма, но всъщност работи много добре като дезодорант. Ако имате съд, който е придобил миризма от това, което е било в него преди, напълнете го с горчица на прах и го напълнете с гореща вода.

Оставете да престои около половин час, преди да изплакнете обилно и миризмата трябва да се неутрализира! Този трик работи и за вас, вашите домашни любимци или колата ви.

Меката горчица може да бъде отлична маска за лице, тя ще почисти порите, ще укрепи кожата и ще я направи гладка и блестяща.

Преди да нанесете на лицето, поставете малко количество от вътрешната страна на лакътя и изчакайте няколко минути, за да видите дали имате кожна реакция, тъй като може да сте чувствителни към горчица. Ако нищо не се случи, можете безопасно да нанесете горчицата върху лицето си.

Има и вълшебна рецепта за приложение върху косата. Смесете горчица на прах със зехтин и масажирайте косата си, като се стараете да я обработите до самите краища. След това увийте косата си и я покрийте за няколко часа или за една нощ, така че сместа от синапено масло да има време да попие в косата и да поправи щетите.

Измийте и изплакнете добре косата си, след което я оформете както обикновено. Резултатът е по-гладка, лъскава и щастлива коса.

ПРОЧЕТИ

Back to top button