ЗДРАВЕ

Райската ябълка – еликсир за очите и ставите

Райската ябълка е ярко оранжев плод със сладък, наситен, почти подобен на мед вкус. Всъщност, тя не прилича на никой друг плод. Можете да я консумирате прясна, сушена или варена – тя има много приложения.

Освен това ползите от райските ябълки не са само в това, че са подходящи за диетично хранене.

Райската ябълка може да ви предпази от сърдечни заболявания. Тя е богата на антиоксиданти, като флавоноиди, включително кверцетин и кемпферол, които помагат в борбата с оксидативното увреждане и намаляват риска от хронични заболявания.

Така че можете да си я нарежете и да й се насладете с обикновено кисело мляко за закуска или я добавете към салата от листни зеленчуци и сьомга на скара, с нарязан шамфъстък за бърз и здравословен обяд.

Тъй като райската ябълка има способността да намалява възпалението в тялото, ползите от нея могат да се разширят и върху здравето на ставите.

Този вкусен плод може да ви предпази от артрит. Този ефект на намаляване на възпалението се дължи отчасти на високото съдържание на витамин С в райската ябълка, което помага за елиминирането на увреждането от свободните радикали, като поддържа С-реактивния протеин и интерлевкин-6, които са две вещества, произвеждани по време на възпаление, на по-ниски нива.

Благодарение на високото си съдържание на фибри, помага в борбата със запека и поддържа храносмилателния тракт здрав. Райската ябълка може също така да ви помогне да запазите очите си здрави. Съдържа 70% от препоръчителната дневна стойност на витамин А, основно хранително вещество за нормално зрение.

ПРОЧЕТИ

Back to top button