ЗДРАВЕ

Това просто средство ще ви избави от камъни в бъбреците

Хидратацията е от съществено значение за оптималното функциониране на тялото. Клетките, тъканите и органите на нашето тяло се нуждаят от вода, за да функционират. Водата с лимон утолява жаждата, осигурява здравословна енергия и помага на тялото да функционира правилно. Ако искате гладка, чиста и здрава кожа, този цитрус е точно това, от което се нуждаете.

Лимоните могат напълно да променят вашата рутинна грижа за кожата, предлагайки набор от предимства: детоксикация, борба с бактериите, озаряване на кожата и подобряване на цялостния тонус на кожата.

Специалист развенча популярен мит за лимоните

Има просто средство, което се бори с инфекциите и предотвратява образуването на камъни в бъбреците. Това е водата с лимон! Ако сте отдадени на здравословен начин на живот, водата с лимон е страхотна напитка, в сравнение с други ароматизирани питиета, като сокове или недиетични сладки или газирани миксове. Според изследвания, се препоръчва да се пият по една или две чаши по време на хранене и една чаша между храненията. Изпиването на една чаша вода сутрин е идеалният начин да започнете деня си, пише themanual.com.

Лимоните са добър източник на витамин С, ключов антиоксидант, който помага за защита на клетките от увреждане от свободните радикали. Освен това помага за намаляване на риска от сърдечни заболявания и инсулт, поддържа здрава имунна система и се бори с инфекциите.

Освен витамин С и цитрат, лимоновата вода съдържа и други полезни вещества, като растителните съединения флавоноиди. Те имат свойства, които помагат за защита на клетките от увреждане и поддържат здравословен метаболизъм.

Камъните в бъбреците са често срещани и имат тенденция да се появяват отново, но добрата новина е, че могат да бъдат предотвратени. Проучванията показват, че пиенето на ½ чаша концентрат от лимонов сок, разреден във вода, или пиенето на сок от два лимона дневно повишава нивата на цитрат в урината. Това от своя страна, намалява риска от камъни в бъбреците.

Водата с лимон осигурява комбиниран ефект на вода и киселина в храносмилателния процес, което помага за разграждането на храната. Водата помага за транспортирането на храносмилателни ензими, а киселината в лимона поддържа нивата на стомашна киселина. Пиенето на топла или гореща вода с лимон сутрин може да помогне за стартиране на храносмилателната ви система, което ви позволява да смилате храната ефективно и предотвратявате запек и натрупване на токсини.

Въпреки това, ако сте склонни към язви, вероятно трябва да намалите или избягвате да пиете вода с лимон. В големи количества може да е твърде сурово за стомаха ви. Киселинният стомах вече създава проблеми и добавянето на повече киселина може да ги влоши.

ПРОЧЕТИ

Back to top button