ЗДРАВЕ

Ускори метаболизма: Това са най-добрите комбинации от храни

Богатата закуска е един от начините за постигане на хармония – с нея експертите свързват ускоряването на метаболизма. За закуска те препоръчват да се ядат определени комбинации от храни.

За да имате добър метаболизъм, не можете да пропуснете закуската: за да активирате метаболитните процеси, интензивното изгаряне на мазнини, яденето сутрин трябва да започне не по-късно от час след събуждането. 

Благодарение на него организмът по-добре регулира колебанията на инсулина, повишава се чувствителността на рецепторите към този хормон в клетките – по този начин закуската предпазва от развитието на инсулинова резистентност и други метаболитни нарушения, свързани с наддаване на тегло, диабет.

Невероятен случай! Зъби порастнаха в мозъка на 4-месечно бебе

Експертите в областта на отслабването обявиха в списание „Домашно огнище“ най-добрите продукти и техните комбинации за закуска, ускоряващи метаболизма. 

Например диетолозите препоръчват да се яде овесена каша с горски плодове и ядки. Това ястие дава бавни въглехидрати, които поддържат дълготрайно усещане за ситост, и протеини, асимилацията на които изисква големи енергийни разходи.

Друг пример за една от най-добрите комбинации от храни за закуска са бъркани яйца с домати и лук. Яйцата съдържат много хранителни вещества, които увеличават мускулната маса и удължават усещането за ситост, което предпазва от преяждане, помага за отслабване, поддържане на тегло. Комбинирайки ги с домати и лук, получаваме допълнителен бонус за подобряване на функционирането на кръвоносните съдове, което също влияе благоприятно на метаболизма, в допълнение намалява риска от сърдечни и мозъчни заболявания.

Митове за отслабването: Защо броенето на калории и био храните не са ключ към загубата на тегло

Кисело мляко с плодове. Такова кисело мляко снабдява организма с мононенаситени мазнини, необходими за активните му функции, и голямо количество протеини, което ви позволява да ускорите метаболизма, а с него и процесите на изгаряне на мазнини. Резанчетата ягода съдържат антиоксидантни вещества, които също влияят положително на метаболизма и мазнините.

Пълнозърнеста филиийка с авокадо е чудесна алтернатива на хляба и маслото. Авокадо комбинира най-полезните омега-3 мастни киселини и фибри, което подобрява функцията на червата и играе ключова роля в отслабването. Заедно с хляб за закуска, това ще даде ефект на много дълго засищане, а също така ще покаже ускоряващ метаболизма ефект.

Зеленият чай или вода с лимон също се препоръчват за консумация сутрин – те помагат на организма да възстанови загубената влага, без която активният метаболизъм е просто физически невъзможен. Малък трик: ако пиете зелен чай в края на храненето, неговите антиоксиданти ще помогнат на тялото да изгаря мазнините по-бързо./ и във Фейсбук

ПРОЧЕТИ

Back to top button