ЗДРАВЕ

Гинеколог обясни кога и защо изчезва желанието за секс

Акушер-гинекологът от Института по репродуктивна медицина REMEDI Естер Вавилонская разкри причините, поради които интересът към секса изчезва. 

Според лекаря намаляването на либидото не винаги се дължи на изчезването на чувствата към партньора. Понякога всичко се дължи на здравословни проблеми.

Така че липсата на интерес към интимността при мъжете може да възникне поради ниски нива на тестостерон.

 Освен това полово предаваните инфекции, както и антипсихотиците и болкоуспокояващите влияят пагубно на либидото. Но това не е всичко:

Препоръки на народната медицина при хемороиди

„Липсата на желание при мъжете може да бъде причинено от заболявания като диабет, високо кръвно налягане, коронарна болест на сърцето, неврологични заболявания, артрит, рак. Липсата на желание също е свързана със стесняване на артериите, които ограничават кръвния поток и потенциално причиняват еректилна дисфункция. „

При жените намаленият интерес към интимния живот също може да показва редица заболявания. По-специално, това може да се дължи на дисфункция на яйчниците, анатомични нарушения в структурата на репродуктивната система, наднормено тегло и нарушения на щитовидната жлеза.

Препоръки на народната медицина при стомашни болки

Вавилонская също отбеляза, че проблемите в секса при жената могат да възникнат поради наранявания на гениталните органи и по психологически причини:

„Поради лоши сексуални преживявания, насилие, страх от бременност, аборт, хроничен стрес –  може също да бъде психологически трудно да се настроите правилно.“

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button