ЗДРАВЕ

Пийте вода с чесън и вижте какво ще стане

В днешно време има толкова рецепти, които обещават, че ако ги изпълним, ще сме здрави и красиви, че не може да ги изброим. Част от тях са свързани с пиенето на вода.

Мнозина знаят за лечебните свойства на водата с лимон. Руският диетолог д-р Ирина Строгая обаче препоръчва пиенето на чеснова вода.

По думите ѝ тази напитка помага за предотвратяване на инфаркт и инсулт.

Специалистът отбелязва, че чесънът има благоприятен ефект върху сърдечно-съдовата система. Диетологът припомня, че тази подправка притежава антивирусни, противогъбични, антибактериални, противопаразитни и противоракови свойства.

В допълнение, редовната консумация на чесън помага да се намали нивото на инсулин. Основната полза от него за нашата сърдечно-съдова система е, че съдържа няколко вещества, които са инхибитори на тромбоксана.

Д-р Строгая пояснява, че тромбоксанът е вещество, което кара тромбоцитите да се съсирват и да образуват съсиреци, а те от своя страна водят до запушване на сърдечните съдове. В резултат на това човек настъпва инфаркт.

Когато кръвните съсиреци преминават през артериите към мозъка, рисковете от развитие на инсулт се увеличават значително./Zdrave.to

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button