ЗДРАВЕ

Две проверени рецепти за прочистване на организма

Възрастните хора имат специфичен дъх от устата, а причината е натрупваните през годините токсини и вредни вещества в организма.

Рецепта 1. Накиснете от вечерта ориз в една тенджерка, а на сутринта отлейте водата (тя трябва да е леко мътна) и залейте същия ориз с прясна вода. Поставете тенджерката на бавен огън, изчакайте да заври и бързо свалете от котлона.

Пак излейте водата, а оризът измийте добре под течаща вода. Повторете тази процедура (заливане на ориза с прясна вода и завирането на котлона) три пъти. И така вече оризът е готов за чистене на организма. 

Начин на употреба.Сутрин на гладен стомах изяждайте по 1 супена лъжица ориз, след което не яжте и не пийте нищо в продължение на 3-4 часа. Пълният курс на прочистване е месец и половина. През това време от организма ви ще се изчистят дългогодишните шлаки. За засилване на положителния ефект можете да добавяте лъжица ориз вечерно време в пшенична каша със сушени кайсии. 

Рецепта 2. Измийте под течаща вода 400 г овес. Сложете 6 литра вода да кипне и залейте с нея овеса. Поставете сместа на слаб огън да ври дотогава, докато не изври половината течност. След това прецедете отварата през сито или двуслойна марля.

Добавете към нея 100 г мед и плътно затворете с капак, след което сложете да заври, но без да кипне. Накрая прелейте готовата отвара в стъклен буркан и съхранявайте в хладилника. 

Начин на употреба. Пийте от овесената отвара на малки глътки, по половин чаша, половин час преди ядене. Ако нямате противопоказания, добавяйте в отварата няколко капки прясно изцеден лимонов сок. Такова прочистване се провежда в продължение на 2 седмици 3 пъти годишно. Овесената отвара отлично прочиства организма, въздействайки му меко и деликатно. Освен очистителен ефект тя има свойството да насища вътрешните органи с ценни витамини и хранителни вещества. Както и оризът, отварата от овес спомага за нормализиране на теглото и подмладяване на целия организъм като цяло.

Може би ще ви е интересно да научите, че рецептата с овесена отвара с мед и лимонов сок принадлежи на френския  д-р Жан де С. Катерин. Той периодично си прочиствал организма с този „чудодеен еликсир на живота“, както го назовавал и до 120 години останал бодър, енергичен и младолик. Според него именно на тази отвара дължи своето дълголетие.

ПРОЧЕТИ

Back to top button