ЗДРАВЕ

Диетолозите са посочили храните, които ще ви помогнат да се отървете от умората

До средата на студения сезон много хора изпитват умора, свързана с липсата на слънчева светлина и малко количество витамини. Диетолозите са съставили списък с продукти, които ще ви помогнат да се отървете от постоянната умора.

Бананите заемат първо място в списъка с такива продукти. Съдържащият се в тях калий помага при умора: след консумацията на този плод мускулната слабост и напрежението изчезват, изчезва чувството на умора и количеството на излишната течност в тялото намалява.

Освен бананите ядките също бяха включени в топ продуктите, които борят умората. Те са отличен източник на енергия, защото съдържат здравословни мазнини и витамини от група В.

Богати на витамин С и антиоксиданти, плодовете и зеленчуците могат да помогнат за подобряване на издръжливостта и укрепване на имунната система. Този витамин се съдържа в ябълките, шипките, зелето и цитрусовите плодове.

Освен това, за да се отървете от постоянната умора, диетолозите препоръчват да пиете повече вода. Подпомага оптималното функциониране на тялото, без да добавя калории. Експертите препоръчват да се пият два литра вода на ден, за да се поддържа необходимото ниво на енергия, съобщава RBC./

ПРОЧЕТИ

Back to top button