ЗДРАВЕ

С този плод ще забравите завинаги за подутия стомах

Според диетологът Лиза Ричардс бананите са идеален и в същото време прост продукт за сутрешно хранене, който подобрява състоянието на стомашно-чревния тракт, съобщава изданието ZOZH.news с позоваване на портала She Finds.

Както обяснява д-р Ричардс, тези плодове са с ниско съдържание на FODMAP (ферментируеми олигозахариди, дизахариди, монозахариди и полиоли), което намалява храносмилателния дискомфорт и газовете при хора с чувствителен стомах.

А високото съдържание на фибри помага за подобряване на храносмилането, намалява подуването на корема и насърчава усещането за ситост, което ви прави по-малко вероятно да преядете по-късно през деня.

Кардиолог посочи коя болка в гърдите предвещава инфаркт 

„Бананите са отличен източник на диетични фибри, които могат да помогнат за поддържане на редовни движения на червата и предотвратяване на запека, който често причинява подуване на корема“, каза диетологът.

Освен това, според лекаря, калият, който се съдържа в бананите, помага за намаляване на образуването на газове. Този минерал, обясни тя, помага за регулиране на нивата на натрий в тялото, като потенциално намалява задържането на вода и подуването.

Назоваха основния признак за ранна смърт 

„Освен това, витамин В6 в бананите поддържа цялостното здраве на храносмилането, а витамин В6 е важен за нормалната мозъчна функция и производството на червени кръвни клетки“, каза Ричардс. 

/ и във Фейсбук

Харесайте и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

ПРОЧЕТИ

Back to top button